Mennyit ér a "köszönöm"?
2014. március 04. írta: Szigeti Nikoletta

Mennyit ér a "köszönöm"?

A vállalati felső vezetők a HR osztállyal karöltve éveket szánnak arra, hogy komoly motivációs rendszereket építsenek ki munkavállalóik számára, amely valahogy mégsem hozza a várt sikert. A külső motiváció ritka esetben alakul át belső motivációvá az üzleti életben, a munka világában. Néha a legegyszerűbb megoldást hagyjuk figyelmen kívül, mint megerősítés, bátorítás, elismerés, mely a kapcsolatokat teszi jobbá. Hosszú távon pedig számokban is mérhető.

Néhány tény:

  1. A munkavállalók 9%-a érzi megbecsültnek magát munkahelyén
  2. A felső vezetők 57%-a gondolja, hogy a munkavállalók megfelelő elismerésben részesülnek
  3. Amerikában az emberek 64%-a mond fel azért, mert nem tisztelik munkahelyén
  4. Az emberek 46%-a választ olyan munkahelyet ahol értékelik és megbecsülik
  5. Az emberek 70%-a ért egyet azzal, hogy évente egyszer ismerik el a munkáját, egyébként egyáltalán nem
  6. A megfelelő munkavállalói elismerésre fókuszáló program működtetése esetén 31%-kal lehet alacsonyabb a fluktuáció, mely a magyar átlagbérrel (227 500 HUF) számolva, egy 1000 fős vállalat esetében több, mint 70 millió HUF megtakarítást jelent a költségvetésben.

 

Összegzésként elmondhatjuk 1000 főre eső köszönöm 70 millió forintot jelent, amelyből az 1000 dolgozó mindegyike vehetne magának 736 db túró rudit vagy 35 db könyvet, de akár egy wellness hétvégére is befizethetne. Vajon megéri?

 

thank you.jpg

Forrás: www.achievers.com

A bejegyzés trackback címe:

https://psycruitment.blog.hu/api/trackback/id/tr425842038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása