Mivel telik a munkaidő?
2014. március 14. írta: Szigeti Nikoletta

Mivel telik a munkaidő?

 

Hol veszik el a produktivitás? Indokolatlan túlórák, kimerült kollégák, elcsúszott határidők...

Vannak akik éjszakákat töltenek az irodában, vagy már hajnalban bent vannak, elfoglaltak és sosem érnek a feladatok végére. Ennyire túlterheltek, ilyen rosszul vannak leosztva a munkakörök? Nem biztos, hogy a hibát ebben kell keresnünk. 

Az alábbi felmérésből kiderül mire is megy el sokszor annyi idő:

- kollégákkal való "smart talk"

- főnökünkkel való egyezkedés

- mások hibáinak kijavítása

- meetingek

- nem munkához kötődő internetezés

A leglátogatottabb weboldalak: Facebook, LinkedIn, Yahoo, Google, Amazon

Hogy mivel magyarázzák az átlagosan napi  2-5 óra szörfölést a neten?

A válaszok között szerepel a demotiváltság, kihívás hiánya, unalom, alulfizetettség, elégedetlenség a munkakörrel. A HR szerepe itt is jelentős a munkavállalói produktivitást illetően, hiszen a megfelelő time management, kiválasztás, előléptetések, burn out, vagy kompetencia határok erős befolyással lehetnek a kollégák munkaattitűdjére. Itt is érvényesül a megfelelő ember, a megfelelő időben és a megfelelő helyen elv. Órákat, milliókat és nem utolsó sorban kiváló szakembereket menthetünk meg a jól kialakított feladatkörökkel és azok folyamatos montiorozásával, valamint a stratégiai karrier menedzsmenttel.

Persze sok vállalat él a social media policy lehetőségével és korlátozza ezeket a "veszélyes" weboldalakat a munkahelyen, azonban bizonyos munkakörökben hátráltató tényező inkább, hiszen olyan hírek, ingerek kerülnék el a kollégákat, melyek nagy hatással lehetnek a vállalati döntésekre.

A munkahelyi hatékonyságot illetően Norvégia kapta az első helyet, utána az USA, Belgium és Hollandia. Ennek lehet oka egy fegyelmezettebb munkamorál, a jobb time menedzsment, kihívást jelentőbb munkakörök, vagy egy dinamikusabban változó vállalati közeg is.

wasted time at work new.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://psycruitment.blog.hu/api/trackback/id/tr715859275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mc Master 2014.03.15. 10:44:05

Mondjuk ha csak az európai országokat nézzük az óránként megtermelt GDP listájából, akkor elmondhatjuk, hogy nagyjából ez arányban is van a keresetekkel. Mi volt előbb, a tyűk vagy a tojás? Vagyis azért keresnek jól, mert hatékonyak (és a főnökük is becsületes és leoszt a haszonból a dolgozóknak), vagy azért hatékonyak és dolgoznak keményen, mert jó fizut kapnak és tudják, hogy a saját münkahelyüket teszik tönkre, ha szabotálják a melót (ez meg a "dolgozó a becsületes" verzió).

kuki123 2014.03.15. 16:47:15

Kollégáim (férfiak) állandóan pofáznak trécselnek , dől belőlük a hülyeség.
Hihetetlenül zavaró a nyitott irodában.

Meetingelés...a semmiről, teljesen haszontalan.
A főnökök így gyűjtik össze az infót gyakorlatilag.
süti beállítások módosítása