Így dolgozunk 2014-ben...
2014. március 01. írta: Szigeti Nikoletta

Így dolgozunk 2014-ben...

keep-calm-and-change-209.png

Jobb idők járnak, de azért senki sem felejti a "gazdasági válság okozta sebeket". A csoportos leépítések, egymást követő elbocsájtások, a szervezet fiatalító vagy frissítő intézkedések véget értek, egyre inkább nő majd a mindezt túlélő vezetők bizalma- állítja Lucy Kelleway.

A fiatal nők végre teret kapnak és magától értetődő előléptetések várnak rájuk és nem csak azért, mert trendi a diversity program. A üzleti élet győztesei és vesztesei közötti különbséget már nem a számok fogják jelenteni, és nem is a like-ok. 2014-ben mindenki arra szánja majd a legtöbb időt, hogy azt elemezze, milyen pozícióban vannak versenytársaikhoz képest. A Klout és a Kred alkalmazások egyre nagyobb teret hódítanak majd.

A 30 alattiak egyre nagyobb sikerrel győzik meg az idősebb generációt, hogy nyomtatott dokumentumokkal a kezükben egy meetingen meglehetősen "kőpattintottnak" tűnnek, mindenki tabletekkel és egyre kisebb, tömörebb kommunikációs eszközökkel éli majd mindennapjait. A vállalatok életében az Oscart majd a "belső vállalkozók" kapják és egyre inkább lesz elismert skill a "felkarolás". Persze mindenki meggyőződéssel hiszi majd, hogy rá mindkettő igaz, hiszen felkarolja az ötleteket, és volt egyszer egy meghökkentő javaslata.

 Nagy hanggal ér földet majd a tantusz, nem is létezik a híres munka- élet egyensúly, melyet oly hosszú évek óta fáradtságos munkával keresünk. Aki pedig még mindig nem találja, tulajdonképpen elismeri, nem képes a technika sebességével együtt dolgozni.

Újra teret enged magának az emberek közti személyes kapcsolat, ráébrednek a vállalatok, hogy a kollégák nem ismerik egymást, így "integrációs" napokat tartanak majd, amikor mindenki köteles lesz a kijelölt napon együtt ebédelni 5-6 kollégával. Persze, a rengeteg szervezést, biztatást és energiát igénylő események népszerűtlenségük miatt ismét a polcra kerülnek majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycruitment.blog.hu/api/trackback/id/tr685837960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása