Multi- doors research vs. álláshirdetés
2012. november 10. írta: Szigeti Nikoletta

Multi- doors research vs. álláshirdetés

Aki keres az talál

  

A XXI. században az adatbázisos keresés és az álláshirdetések jégkorszakukat élik. Ma már szinte egyértelmű research technika a direkt keresés. Aki nem megtalálható a Facebook-on vagy a LinkedIn-en, az nem is létezik- véli az Y- generáció. Míg egy évvel ezelőtt "biztos siker" volt a fejvadászat és a direkt megkeresés, addig ma hasnolóan elcsépelt, mint nagyapja, az előfizetett adatbázis.

Hova tovább, mi a következő trend?

multidoors.png

Úgy vélem a multi- doors search. Mit is jelent ez?

   Kiindulva az alap igazságból, miszerint az információ hatalom, minnél többet tudunk, látunk, hallunk, és minnél többet tudnak, látnak, hallanak rólunk, annál nagyobb a siker esélye. A legnagyobb hibának tartom a recruitment területén a régihez való ragaszkodást, járt utaktól való függést.

   Vagyis a LinkedIn, a Twitter, a BullHorn vagy a Xing mellett a legjobb megoldás a szakmai fórumok részévé válni, blogolni és blogokat olvasni, előadásokon részt venni, cégadatbázisokba regisztrálni, mely segít target listánk felépítésében...és a sort még folytathatnám. A kreativítás elengedhetetlen manapság, továbbá a tájékozottság is hozzásegít az eredényességhez.

   Gyakran tapasztalom, hogy az orrunk előtt lebegő lehetőségeket elutasítják vagy észre sem veszik egyesek. Olyan információkkal találkozunk nap, mint, nap, melyeket csak észre kell venni és felismerni a felhasználhatóságát. Innen hát a név, percenként nyílik egy ajtó, amin csak be kell menni.

Folyt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://psycruitment.blog.hu/api/trackback/id/tr624863445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása